073 78 20 314 info@wijzijngek.nl
Selecteer een pagina

Samenloop voor Hoop Heesch

Opdrachtgever:

Samenloop voor Hoop Heesch

Vraag

Samenloop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Over heel Nederland worden deze estafette lopen georganiseerd, zo ook in Heesch. De organisatie bestaat uit meerdere commissies. Een van die commissies zorgden ervoor dat de eregasten deze dag in de watten werden gelegd. Ze wilden ook graag iets bijzonders voor hen doen, een bijzondere beleving creëren die hen nog lang zal bijblijven. De commissie nam contact met ons op met de vraag of wij invulling konden geven aan deze wens.

Concept en uitvoering

De eregasten worden tijdens de Samenloop voor Hoop op verschillende manieren in de watten gelegd. Met het creëren van een gezamenlijk kunstwerk zorgen we ervoor dat de hoop die deze mensen met elkaar verbindt, wordt vereeuwigd. De eregasten delen een gevoel gevoel. Zij weten hoe het voelt. wat ze doormaken en hebben doorgemaakt, hoe zij zich er doorheen hebben gesleurd, wat hen op de been hield en hoe zij samen hoop koesteren. Die gevoelens en gedachten verbindt hen met elkaar. Deze thematiek stellen we centraal in het kunstwerk.

De eregasten zijn de kunstenaars. Het zijn hun verhalen en gedachten die de basis vormen van dit kunstwerk. Wij leveren een professionele kunstenaar die het proces in goede banen leidt. Hij zorgt ervoor dat alle persoonlijke input een plek krijgt en dat het uiteindelijk bij elkaar wordt gebracht tot een mooi, passend geheel.

Door het kunstwerk een permanente plek te geven in het cultureel centrum van Heesch creëer je een waardevolle en blijvende herinnering voor zowel de eregasten als voor alle inwoners van de gemeente Heesch.

Reactie commissie: “Het was echt fantastisch. Wat een beleving, we hadden er iets moois van verwacht, maar dat het zo zou aanslaan? De gasten waren ontzettend gemotiveerd en droegen allemaal hun steentje bij. Er ontstond echt een soort verbroedering, mensen kregen tranen in hun ogen en wij zelf hielden het ook niet droog… Dankjewel voor deze bijzondere dag!” 

 

Meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.