073 78 20 314 info@wijzijngek.nl
Selecteer een pagina

Hoe ziet de beste Nederlander eruit? Is die wel in één beeld te vangen? Het NPO Radio 1-programma De Ochtend gaat op zoek naar dat antwoord. Het programma vroeg ons mee te denken over een kunstenaar die met dit thema wel raad weet. Kunstenaars Niels Ballemans en Robin Burger vangen die zoektocht én het resultaat in een uniek kunstwerk: De Beste Nederlander.

Uniek in stijl en uniek als project, omdat deze twee verschillende beeldende kunstenaars samen één geheel vormen en met elkaar dit knallende werk zullen maken. Als jeugdvrienden in Dongen waren Niels en Robin al met spuitbussen en latexverf op straat te vinden. Ze kregen ieder hun eigen beeldende praktijk, waar ze beiden verschillende technieken hanteren.

Ondanks dat hebben ze elkaars werk nooit uit het oog verloren. “We hebben ieder onze eigen taal en stijl, maar we voelen elkaar aan en kunnen elkaars werk goed aanvullen. Het is de combinatie van onze verschillende stijlen en technieken die elkaar complementeren. Dat maakt het een unieke samenwerking.”

Zoektocht ‘De beste Nederlander’

De zoektocht naar de beste Nederlander bestaat uit verschillende thema’s: Wetenschap, Muziek, Ondernemerschap, Sport en Onbaatzuchtigheid. Wij gaven Niels en Robin de opdracht hiervan een beeldverslag te maken, in de vorm van een groots kunstwerk.

Van 24 tot en met 28 juli zijn Niels Ballemans en Robin Burger in het atelier van Niels in Dongen aan het werk. Aan het einde van de dag posten ze een filmpje online op Facebook, zodat iedereen het kunstwerk tot leven kan zien komen. Volg het project via de website van Radio 1 en de social media kanalen van De Ochtend!

Zoektocht De Beste Nederlander: van 24 tot en met 28 juli bij De Ochtend tussen 9.30 en 12.00 uur op NPO Radio 1. Meer weten over de kunstenaars? Kijk dan op de website van Niels Ballemans en Robin Burger.