+31-640327596 ellen@wijzijngek.nl
Selecteer een pagina

Visuele verslaglegging, je komt het steeds vaker tegen op conferenties, congressen, seminars, tedtalks en trainingen. Ter plekke is een kunstenaar of illustrator aanwezig die de speeches, presentaties of trainingen omzet in visuele notulen, visuele documenten. Wat is daar nou precies het voordeel van, waarom zou je dat doen?

Informatie beklijft

Op dergelijke bedrijfsevents wordt een veelheid aan informatie gegeven via speeches, presentaties en andere werkvormen. Het inzetten van visuals werkt tweeledig. Enerzijds wordt informatie die visueel wordt gebracht veel beter onthouden en sneller verwerkt. Check dit artikel met 6 redenen waarom je voor visuele content moet gaan! Op de tweede plaats heeft het een positief effect op de concentratie, wanneer er qua beleving iets wordt toegevoegd. Het feit dat er een illustrator aanwezig is maakt het event dynamischer, waardoor de aandacht minder snel verslapt.

Reminder

Het visuele document, de visuele notulen die ontstaan tijdens het event, vormen een reminder voor alle betrokkenen. In 1 oogopslag kun je zien waar het over ging, welke informatie echt van belang is. De visuele notulen kunnen intern of extern worden ingezet om de boodschap over te brengen.

Visuele verslaglegging: het werkt echt!

Het is dus zeker de moeite waard te investeren in visuele content. Of het nu gaat om het maken van visuele notulen tijdens je event, het maken van een infographic, het ontwerpen van een prezi of het visualiseren van je doelstellingen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee en gaan op zoek naar de beste aanpak! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.